Vse kategorije
Hunan Huacheng Biotech, Inc.
Domov> College

Od umetnih sladil do naravnih sladil, kako zmanjšati sladkor, ne da bi zmanjšali sladkost?

Čas: 2023-12-01 Ogledi: 25

14. julija je bilo umetno sladilo aspartam razvrščeno kot "morda rakotvorno za ljudi" (Razred 2B). Zaradi svetovnega trenda nadzora in zmanjševanja sladkorja so naravna sladila postopoma nadomestila umetna sladila.

Mnoga sladila, ki jih najdemo v naravi, dejansko koristijo zdravju. Imajo malo kalorij, malo fruktoze in sladkega okusa. V primerjavi z umetnimisladila, naravnisladila so varnejši.

Menihov sadni etrakt

Menihovo sadje je znano kot "orientalsko". DobroSadje" in je bil pomemben vir zdravil in hrane skozi zgodovino Kitajske.

Izvleček menihovega sadja je naravno sladilo, ki je približno 300-krat slajše od saharoze, vendar ne proizvaja kalorij. Dandanes je izvleček menihovega sadja dragocena surovina v industriji pijač, sladkarij, pekarstvu in drugih industrijah ter je najboljši nadomestek sladkorja za ljudi z diabetes in debelost.

Sladilo nastane tako, da sadežu odstranimo semena in lupino ter ga zdrobimo, da zberemo sok, ki ga nato posušimo v zgoščen prah.

Izvleček menihovega sadja se zdaj uporablja kot samostojno sladilo, sestavina hrane in pijače, ojačevalec okusa in sestavina mešanic sladil.

Stevia

Stevia ali Stevia rebaudiana je rastlina, ki izvira iz Južne Amerike. Tamkajšnji ljudje že stoletja uživajo liste kot vir sladkosti. Na Japonskem je postal priljubljen kot sladilo v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, vendar ni bil"še pred desetletjem ni bilo vodilno sladilo v ZDA. Danes je izvleček zelo priljubljen kot nič kalorična alternativa sladkorju. Predvsem je stevia zelo močna; to"s 200 do 350-krat slajši od sladkorja.

Stevia prihaja iz rastlinskih listov. Liste najprej poberemo, posušimo in namočimo v vroči vodi. Tekočino nato filtriramo in zavrtimo, da naredimo izvleček iz močno sladkih sestavin lista, imenovanih steviol glikozidi. To"nato zmešajo s poljubnim številom dodatkov, kot sta dekstroza ali maltodekstrin, da zmanjšajo intenzivno sladkost in jo je mogoče zlahka vključiti v hrano.


Nazaj: Noben

Naprej: Tovarna zagotavlja visokokakovosten izvleček resveratrola/polygonum cuspidatum